2010. április 1-én Guszti kibújt Guszti mamája pocakjából és máris megnevettette a műtő nagyközönségét. Sikerült ugyanis kis kezével kikapnia Guszti mamája pocakjából a sebfeszítő kampót (másnéven lapocot), ami igencsak meglepte a jelenlévőket. Azóta eltelt 3,5 hónap, és Guszti mamája és papája számára világossá vált, hogy Guszti léptei nyomát érdemes megörökíteni, a sok-sok kedves érdeklődő baráttal és családtaggal megosztani, így létrejött ez a blog. Az első bejegyzés az első 3,5 hónapot foglalja össze tömören, a kihívást jelentő kezdeteket, amikor egy új életérzést ismertek meg Gusztiék. Ennyi idő múlva Guszti már aktívan kommunikál: szemkontaktussal, tündéri mosolyával, babanyelven történő gőgicséléssel. Hason fekve kinyomja magát, mászniakarósat játszik, háton fekve kezébe majd szájába veszi az érdekes tárgyakat. Összefoglalva: hivatalosan is az aranyos kisbaba korba lépett, abba a korba, ami már nem ijeszti el a gyerekvállalás terén még hezitálókat.

Nem volt ez egyébként másképp 3,5 hónappal ezelőtt sem: Guszti azonnal levette a lábáról Guszti mamáját és papáját, amint megérkezett.

 

 

 

 

 

 

Az első hónapban megerősödött, és a hónap végére már senki sem emlékezett arra, hogy Guszti mamája egy cseppet koplaltatta az első napokban :-) 

Ebben a hónapban Guszti tágra nyílt szemekkel ismerkedett az idekinti világgal, napra pontosan 4 hetes korában pedig meglepte Guszti mamáját az első személyre szóló mosollyal.   

A következő hónapban kialakult a szemkontaktus, és Guszti papája és mamája számára már mindennapos lett, hogy Guszti rájuk mosolyog.

És a második hónapban történt meg az első igazi barátkozás is: Guszti találkozott Gergővel és örömében majdnem kinyomta kisbarátja szemét :-)

 Élete második hónapjának végére már komoly gondolatok bújkáltak Guszti pici fejében, elkezdte kidolgozni a nanotechnológia elavult rendszerét nemsoká felváltó manótechnológia legfőbb alaptéziseit.

Pontban kéthónapos korában már meg is fogalmazott néhány gondolatot egy képeskönyvnek, ez itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=RgAad_44aao

A harmadik hónap első újdonsága az volt, hogy Guszti hason fekve megtanult stabilan felkönyöklni, így egy új perspektíva nyílt meg a számára.

Ezzel együttjár az is, hogy bárhogyan is teszi le Guszti mamája vagy papája aludni a kiságyba, kiszámíthatatlan hogy milyen irányban és melyik végében találnak rá ébredéskor, és az is hogy hány keze/lába lóg ki a rácsok között! 

Ez a stabil fejtartás a fürdetést is megkönnyítette. Történt ugyanis még zsenge egyhónapos korában, hogy Guszti papája Guszti háta mosásakor kicsit lejjebb tartotta azt a kezét, amin Guszti (hason)feküdt, és Guszti mamája és papája egyszercsak azt hallotta hogy glugy-glugy-glugy... :-) 

Gusztinak azonban mindez nem volt elég, kitalálta, hogy ő 2,5 hónaposan felül... Mint később kiderült, a motivációja az volt, hogy szájába vegye Guszti mamája vagy papája kezét, amivel Guszti kezét fogták :-)

Háromhónapos korában Guszti újabb meglepetéssel szolgált: egyik esti fürdetéskor hangosan felkacagott! Azóta kiderült, Guszti rettentően csikis, főleg a nyakánál, amit Guszti mamájától örökölt. Guszti mamája és papája meg is örökítette ezt:

www.youtube.com/watch

Mire Guszti elmúlt 3 hónapos, beköszöntött a hőség és a strandszezon! Guszti szeret a medencében üldögélni, éppenhogy csak a koktél hiányzik a kezéből! Sikerült egyszer Gergővel is együtt strandolnia, azonban Gergőt nagyon lekötötték a mindenféle feliratok, szabályosan falta őket! Nem véletlen, hiszen ő már 5 hónapos nagyfiú!

Ma már Guszti legfőbb elfoglaltsága a kezét vagy bármi mást a szájába tömni, leginkább két kézzel! Nemrég sikerült megismernie a saját lábát is, egyelőre még csak próbálgatja megfogni a lábujjait, de Guszti mamája és papája már látja maga előtt, ahogy a lábujjait is a szájába veszi!

3,5 hónaposan tehát hivatalosan is aranyos kisbaba már, legtöbbször ennivalóan édes vagy épp huncut!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gusztavunk.blog.hu/api/trackback/id/tr912164636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismóóókus 2010.07.21. 16:08:36

jajj, de nagyon vártam már Guszti a jelentkezésedet. már csak párat kell aludni és élőben adhatom át gratuláló csókjaim :)

marinella 2010.07.21. 20:10:34

Drága kis Guszti!
Imádom a képeket, ami feltettél az oldaladra! Már alig várom, hogy megpuszilgassam az aranyos kis pofikádat :))))))
Ha sikerül megszervezni végre a Magdimamiékkal, hogy ki tudjunk menni hozzátok, akkor végre láthatlak téged,te kis édes!:))))) Marcsi

Kelly éléskamrája 2010.07.21. 21:57:12

Kedves Guszti,
látom a huncutságot a szemedben és még mindig őrülten aranyos vagy.
Várom a következő beszámolóidat.

skoumi 2010.07.23. 19:02:53

Gratulálok a első 3,5 hónap sikeres abszolválásához - Gusztinak és a szülőknek egyaránt :)
az utsóelőtti előtti kép már most világosan mutatja, hogy nagy csibész leszel :D

PósTündi 2010.07.26. 20:47:11

Kedves Mindenki!

Örömmel jelentem be, hogy Guszti, aki nekem már csak egyszerűen DUSZTIIIII, engem szeret:-)) Ha bejön hozzám, kacajával tudatja velem, hogy előkelő helyet foglalok el életében. Azt is mondta, hogy amíg nálam okosabb matekos csajt nem talál, nem hagy el, fiatalabb kedvéért sem:-)))) Szóval lányok, hölgyek, asszonyok, okuljatok és matekozzatok.

Dusztit csókolom:-)))
Szeretettel
Duszti öreg barátnője
Figulyi mámi
süti beállítások módosítása